HAPPYMOOR Messissä elämäniloinen liiketoiminnan joogi Riina Tervaoja

Kuka olet?
Olen Tervaojan Riina, kaukomaihin ja joogaan hurahtanut live-musiikin suurkuluttaja. Maalaistyttö, joka on kasvanut seuraten pitkiä päiviä maatilan töissä ja yrittäjäisän kovaa arkea. Olen myös numeroista ja liiketoiminnan kehittämisestä syttyvä, tarvittaessa analyyttisinkin ottein. Kovan työelämän vastapainoksi joogasta on tullut itselleni pelastusrengas ja sen kautta olen ymmärtänyt kokonaisvaltaisen kehon ja mielen hyvinvoinnin tärkeyden.

Millainen kokemus sinulla on?
Ammatilliset kannukseni olen hankkinut suurten yhtiöiden palveluksessa ja jostain syystä alat ovat olleet kovin miesvaltaisia, eikä se ole haitannut minua piirun vertaa: maailman suurin öljy-yhtiö, VR sekä isot kansainväliset IT-yhtiöt. Olen ollut projekti- ja palveluliiketoiminnan analyytikkona ja numeronikkarina tarjoamassa liiketoiminnan johdolle tukea ja tavaamalla projektitilanteita ja numeroita niiden takana. Samalla aloittelin esimiespolkuani, ensin team leadina ja myöhemmin esimiehenä. Isot koneistot ja omien vaikutusmahdollisuuksien vähyys johtivat miettimään jotain muuta. Viimeiset kuusi vuotta toimin kotimaisen pörssiyhtiön johtoryhmässä vastaten projektiliiketoiminnasta ja toimien projektipäälliköiden esimiehenä. Sinä aikana kasvatimme yhtiötä reilun sadan hengen kotoisasta tamperelaisyrityksestä 550 hengen kansainväliseksi digitaalisen kaupankäynnin ammattilaiseksi. Näköalapaikalla toimiminen oli hienoa ja opettavaista aikaa. Vaikka oltiinkin pörssissä, meno oli mutkatonta ja hurtin huumorin säestämää ja toimeen tartuttiin hyvässä hengessä. Hyvässä porukassa toimimisesta ja onnistumisista sain virtaa. Sai ja piti vaikuttaa ja olla kaiken keskiössä. Ainainen tasapainoilu vaativien hankkeiden kesken, tulipalojen sammutus, huoli oman tiimin jaksamisesta, vaativat neuvottelut ja isojen projektisopimusten kiemurat olivat arkipäivää. Näinä vuosina ymmärsin, että kaiken onnistumisen pohjana ovat ihmiset ja heidän energiansa suuntaaminen oikeisiin asioihin; omasta ja muiden motivoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen. Bitit tarvitsevat vastapainoa! Nyt edessä on jotain ihan muuta. Olen hetken aikaa hoitanut isäni yrityksen hallinnoinnin ja saanut sitä kautta tuntuman paljon konkreettisempaan tekemiseen ja pieniin onnistumisiin. Haluan käyttää numeronäppäryyteni ja analyyttisyyttäni sekä pitkää liikkeenjohdon kokemusta yrittäjien bisneksien auttamiseen. Valmistun keväällä 2018 myös joogaopettajaksi ja jatkossa tulen tuomaan työkaluja ja tukemaan muitakin arjen jaksamisessa myös sillä saralla.

Mitkä on sinun erityisosaamisalueita?
Numerot, analyyttisyys, liiketoiminnan syy-seuraussuhteet, projektijohtaminen ja ihmisten johtaminen ja hyvinvointi. Kokemus suurista yhtiöistä ja B2B-maailmasta.  

Mitkä piirteet kuvaavat sinua?
Positiivisuus, energisyys, nopea innostuminen uudesta. Olen ehdottomasti ryhmässä toimija, vaikka pidän myös yksin tekemisestä. En ole se, joka ensimmäisenä luovuttaa. Suuri motivaattori on muiden työssä ja jaksamisessa, niin joogamatolla pienten oivallusten tuominen kuin yksityisyrittäjän rankan arjen helpottaminen.

Mitkä ovat sinun suurimpia saavutuksia työelämässä?
Opin paljon ollessani mukana dd-prosesseissa neuvottelemassa kolmea uutta yrityskauppaa ja kaupanteon keskipisteessä tärkeässä roolissa toteuttamassa niistä kahta. Yhtiön kasvattaminen yli kolminkertaiseksi ja yrityksen uuden identiteetin luomiseen osallistuminen oli myös haastavaa ja hienoa. Erilaisten yrityskulttuurien kohtaaminen oli ollut todella opettavaista aikaa. Korkean osaamisprofiilin asiantuntijatiimin johtaminen on ollut itselle myös tärkeä oppikoulu, samoin kuin projektisopimusneuvottelut.

Miksi liityit Happymooriin ja mitä tuot laivaamme?
Näen ajatuksen yritysten toiminnan tukemisesta äärimmäisen tärkeänä tulevaisuuden rakentamisen kannalta. Ajatus jakamistaloudesta ja yhdessä tekemisestä on mielestäni tulevaisuutta. Tuon  apuja yrittäjien hyvinvointiin ja jaksamiseen niin liiketoiminnan kuin hyvinvoinnin näkökulmasta! Tuon porukkaan iloa ja energiaa ja varmasti huonoa huumoria 😀

Mikä on suosikkisitaattisi?
Hurtilla huumorilla vaikka läpi harmaan kiven.

HAPPYMOOR Messissä on juttusarja ihmistä HAPPYMOOR Miehistön takana. Lue lisää bisnesmuotoilija Riina Tervaojasta ja Happymoor Miehistöstä!