HAPPYMOOR Messissä muotoileva myyntimoottori Marja Immonen

Kuka olet?
Nimeni on Marja Immonen. Olen hospitality- ja palvelualojen sekatyöläinen, jonka intohimona on luoda aitoja asiakaskokemuksia ihmisille ihmisten kanssa. Urapolkuni on ollut vaihteleva etsiessäni omaa tietäni ja olen tarttunut rohkeasti uusiin tehtäviin ja uusille aloille aina, kun on tullut tilaisuus.

Millainen kokemus sinulla on?
Olen työskennellyt palvelualoilla esimies- ja asiantuntijatehtävissä yli 20 vuotta, johtanut yksityisen ravintolaryhmän myyntiä ja markkinointia ja vetänyt erilaisia tiimejä. Ravintola- ja matkailualan lisäksi olen työskennellyt tietopalvelu- ja teknologia-aloilla sekä mediamyynnissä. On ollut todella mielenkiintoista työskennellä monen eri toimialan tunnettujen yritysten kuten elintarvike- ja vaateteollisuuden sekä valtakunnallisten viranomaisten kanssa.

Mitkä on sinun erityisosaamisalueita?
Ydinosaamisiani ovat myynti, asiakkuuksien, ihmisten sekä palvelutuotannon operatiivinen johtaminen. Uusin intohimoni ja osaamisalueeni on palvelumuotoilu ja Design Thinking ja niiden erilaiset käyttömahdollisuudet liiketoiminnassa. Innostun kovasti saadessani suunnitella ja kehittää uusia palveluita ja olla mukana luomassa uutta. Osaan yhdistellä ja soveltaa tietoa ja selvittää asiakkaan piilevät tarpeet. Olen hyvä suunnittelemaan, motivoimaan ihmisiä ja saan asiat tapahtumaan.

Mitkä piirteet kuvaavat sinua?
Voisi sanoa, että olen ikuinen elämän opiskelija. Osallistun usein erilaisiin tapahtumiin, joissa voin tavata erilaisia osaajia ja luoda uusia sosiaalisia ja ammatillisia tuttavuuksia. Luen paljon kirjoja ja seuraan erilaisia ilmiöitä ja keskustelua eri kanavissa. Yritän tarkastella asioita eri näkökulmista ja ajatella boksin ulkopuolella. Minua kiinnostavat erityisesti ihmisten toiminnan taustalla olevat motiivit, jotta voisin oppia ymmärtämään paremmin muita ja siinä samalla itseänikin.

Kuinka kauan olet ollut yrittäjä?
Perustimme yrityksemme vuonna 2016 ja olen ollut alusta asti mukana kehittämässä sitä. Nyt olen siirtymässä mukaan päivittäiseen tekemiseen yrittäjänä.

Mitkä ovat sinun suurimpia saavutuksia työelämässä?
On ollut aivan mahtavaa työskennellä kaikkien luovien työtovereiden kanssa. Työtehtävissäni vuosien varrella olen ollut mukana avaamassa useita ravintoloita ja ollut mukana toteuttamassa huimia catering-tuotantoja ja elämyksiä mitä erikoisimmissa paikoissa, kuten uimahallissa, vedenpuhdistamossa, keskellä peltoa, lentokentällä ja parkkipaikalla.

Miksi liityit Happymooriin ja mitä tuot laivaamme?
Työskentelimme Happymoorin kapteenin Jannika Joutsenniemen kanssa samassa yrityksessä matkailun parissa joitakin vuosia sitten ja törmäsimme pitkästä aikaa viime keväänä. Jannika kertoi minulle Happymoorista ja kiinnostuin heti mahdollisuudesta päästä mukaan liikuttamaan ihmisiä tässä innostuneessa osaajaverkostossa.  Nyt olen yksi onnellinen Happymoor Miehistön jäsen. Oman sosiaalisen persoonani lisäksi tuon mukanani vankkaa kokemusta asiakkuuksien johtamisesta ja tavoitteellisesta myyntityöstä.  

Mikä on suosikkisitaattisi?
If there is a will, there is a way.

HAPPYMOOR Messissä on juttusarja ihmistä Happymoor miehistön takana. Lue lisää kokemusmuotoilija Marja Immosesta ja Happymoor Miehistöstä!