HAPPYMOOR Messissä tarinallistaja Anne Kalliomäki

Kuka olet?
Olen Anne Kalliomäki, yrittäjä ja tarinallistaja. Intohimoni on tehdä suomalaisia menestystarinoita tarinallistamisen avulla. Haluan olla rakentamassa maailmaa, jossa kokemukset merkitsevät enemmän kuin materia. Elämä on kokemista ja tärkeintä on ottaa tästä matkasta ilo irti, jokaisesta hetkestä. Omalla kohdalla hetket ovat parhaita meditaatioretriiteillä, veden äärellä kiven päällä istuskellessa, luovan flow-tilan syntyessä, spontaanissa naurussa ja tilannekomiikassa arjessa.

Millainen kokemus sinulla on?
Olen kouluttanut viestinnän ja markkinoinnin tiimejä sekä yritysten johtoa ja henkilökuntaa asiakaskokemuksen tarinallistamisessa. Tarinallistamisen projekteissa yrityksille on laadittu ydintarinoita, tarinaidentiteetin käsikirjoja, digitaalisen ja analogisen tarinanäyttämön suunnitelmia sekä palveluiden tarinakäsikirjoituksia. Olen laatinut myös alueellisia tarinaidentiteettejä. Olen kokenut kehittäjä ja strategisen liiketoimintamuotoilun ammattilainen, jonka vahvuutena on punaisen langan löytäminen, kiteyttäminen ja kirkastaminen. Ennen tarinallistajaksi ryhtymistä ehdin tehdä töitä lähes 10 vuotta television ja elokuvan parissa, mm. tuotannoissa sisustusohjelma Inno, tv-sarja Benner&Benner ja elokuva Heinähattu ja Vilttitossu.

Mitkä ovat sinun erityisosaamisalueita?
Vahvuuteni on strateginen muotoilu, tarinallistaminen, erottuminen ja asiakaskokemuksen elämyksellistäminen.

Mitkä piirteet kuvaavat sinua?
Olen luova visionääri, hyvä kuuntelija ja intohimoinen kehittäjä.

Kuinka kauan olet ollut yrittäjä?
Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 2008.

Mitkä ovat sinun suurimpia saavutuksia työelämässä?
Suurimmat saavutukset ovat tietysti vasta tulossa. Mutta tähän mennessä merkittävin saavutukseni on ollut tarinallistaminen menetelmän kehittäminen sellaiseen muotoon, että siitä voivat hyötyä kaikki asiakaskokemuksen kehittämisen parissa toimivat. Sekä tähän liittyen kirjan Tarinallistaminen –Palvelukokemuksen punainen lanka (2014 Talentum Oyj) kirjoittaminen. Onnellisimmaksi tulen kuitenkin kaikista niistä tarinoista, joita olen saanut kuulla asiakkailtani tilanteista, joissa tarinallistaminen on osoittanut todellisen liiketoiminnallisen hyötynsä.

Miksi liityit Happymooriin ja mitä tuot laivaamme?
Happymoor laiva ja sen tuomat uudet tuulet sekä mahdollisuudet kiinnostavat. Tuon Happymoorin miehistön jäsenenä tarinallistamisen osaamista palveluihin, joita kehitämme yhdessä.

Mikä on suosikkisitaattisi?
Syd Field omassa käsikirjoittamisen oppaassaan kirjoitti ”trust the process, it´s bigger than you are”. Pidän tästä sitaatista, koska se muistuttaa siitä, että ratkaisut löytyvät tekemisen kautta.

Liity Happymoor Crewhun!

Haluatko Happymoorin tarinallistavan liiketoimintasi?