HAPPYMOOR Messissä viestintäguru Pia Pihlaja

Kuka olet?
Moi, kiva tavata! Nimeni on Pia Pihlaja. Olen monikanavaisen viestinnän monitaituri Helsingin Alppilasta, joka innostuu salamannopeasti, mutta päätyy usein pohdiskelemaan syvällisiä. Olen asunut, opiskellut ja työskennellyt Englannissa, Espanjassa ja Perussa, mutta lopulta asetuin Suomeen. Rakastan perhettäni, syksyä, myöhään valvomista sekä monenmoisia vapaaehtoishommiani. Harrastan juoksua, joogaa ja yleistä elämän ihmettelyä.

Millainen kokemus sinulla on?
Olen työskennellyt tiedottajana, viestinnän suunnittelijana ja viestintäkonsulttina. Oman yrityksen perustin vuonna 2009. Viestin, jaan tietoa ja kerron tarinoita digitaalisessa mediassa. Uskon siihen, että viestintä on keskustelua. Suunnittelen ja toteutan projekteja viestinnän, median, sisältömarkkinoinnin ja sosiaalisen median parissa. Konsultoin, koulutan ja rohkaisen viestimään ja markkinoimaan tehokkaasti ja kiinnostavasti. Olen alunperin koulutukseltani yhteiskuntatieteilijä, ja erityisesti perehdyin opinnoissani kansainväliseen politiikkaan. Vuonna 2016 sain päätökseen opiskelujeni toisen kierroksen, kun valmistuin Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi MA New Media -ohjelmasta.

Mitkä on sinun erityisosaamisalueita?
On hyvin vähän sellaista, mitä en olisi viestinnän alalla tehnyt! Erityisen hyvin osaan b2b-alan yritysten viestinnän ja markkinoinnin. Toimialoista esimerkiksi sote-ala, terveys, hyvinvointi, lääketeollisuus, elintarviketeollisuus sekä teknologiayritysten viestintä on minulle tuttua. Erilaiset digitaaliset alustat, sosiaalinen media sekä yhteisöllinen ja vuorovaikutteinen viestintä ovat lähellä sydäntäni.

Mitkä piirteet kuvaavat sinua?
Olen iloinen, positiivinen ja yhteistyötä rakentava työystävä. Ajattelen kriittisesti ja strategisesti, ja tuotan luovia ja koskettavia ratkaisuja viestinnän haasteisiin.

Kuinka kauan olet ollut yrittäjä ja mikä siinä on parasta?
Perustin oman yritykseni vuonna 2009. Parasta yrittäjyydessä on vapaus ja riippumattomuus sekä mahdollisuus valita sellaiset yhteistyökumppanit ja asiakkaat, joille tiedän pystyväni tarjoamaan parhainta osaamista.

Mitkä ovat sinun suurimpia saavutuksia työelämässä?
Olen ollut mukana monenlaisissa projekteissa, ja paljon on tullut ilon ja onnistumisen hetkiä – kuten myös isompia ja pienempiä epäonnistumisia. Koen onnistumista ja tyytyväisyyttä silloin, kun näen asiakkaideni ilahtuvan tai tiimin tukevan toisiaan. Kriisiviestinnän tilanteissa suurin saavutus on joskus ollut se, että mitään ei ole tapahtunut.

Miksi liityit Happymooriin ja mitä tuot laivaamme?
Happymoorin idea on kutkuttavan hyvä ja haluan nähdä, mihin se johtaa! Uudet taitavat tyypit yhteistyökumppaneina ja mielenkiintoiset työprojektit yhdessä – ketäpä tämä ei kiinnostaisi? Tuon Happymoor-laivaan monipuolista viestinnän osaamista, strategista näkemystä ja luovia ideoita, jotka tavoittavat ja koskettavat erilaisia kohderyhmiä.  

Mikä on suosikkisitaattisi?
#riemukeskeisyys ja #työtätehdään & #kaunisarki :).

HAPPYMOOR Messissä on juttusarja ihmistä HAPPYMOOR Miehistön takana. Lue lisää kokemusmuotoilija Pia Pihlajasta ja Happymoor Crewsta!