HAPPYMOOR Lokikirja: Tulevaisuuden kaupunkeja rakennetaan nopeasti kokeillen

Nopeiden kokeilujen ja ketterän kehittämisen pöhinä on villinnyt suomalaiset kaupungit. Nostan hattua uskallukselle rohkeasti kehittää ja kokeilla uutta kunnissa nopeasti kokeillen. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Espoon kaupungin palvelutorilla tehdyt kokeilut ja Helsingin kaupungin liikelaitoksen Staran hackathonit.

Itse kaupungin palkkalistoilla työskennelleenä, yhteistyökumppaniyrityksenä, toimittajana sekä asiakkaana toimineena väitän tuntevani hyvin kuntien toimintaa sekä sitä muutostrendiä, josta pöhistään ja myös tarvitaan. Kaupungeilla on edellytykset näyttää esimerkkiä sekä luoda edellytyksiä kokeiluille: mahdollistajana, kehittäjänä, alustana, osallistujana ja osallistajana.

Ajan trendisanojen toistaminen strategiassa tai juhlapuheissa ei vielä tee niistä todellisuutta kuntatyöntekijän arjessa. Jos työskentelet kaupungilla, ja yllätät itsesi sanomasta, “missä tämä on toteutettu aiemmin” tai “ennen kuin lähdemme kokeilemaan, haluamme nähdä ensin, miten tämä toimii käytännössä”, et ole harkitsemassa kokeilun tekemistä. Kokeilu on jotain, mitä ei ole aiemmin tehty.

Luo edellytykset organisaatiollesi tehdä nopeita kokeiluja. Valmenna organisaatiosi työntekijät uuteen tapaan kehittää toimintaa arjessa. Luo malli, jossa myös isommissa hankkeissa on tavoiteltujen tuotoksien raameissa mahdollisuus hyödyntää tekemisen tapana myös kokeiluja ja löytää myös odottamattomia ratkaisuja.

Jätä vuosibudjettiisi tilaa mahdollisille uusille nopeille avauksille, jotka voivat tulla ulkopuolelta ja tartu niihin nopeasti. Tässä päivässä ennustaminen pitkälle tai joskus edes lähitulevaisuuteen on mahdotonta, joten et voi tietää vuosibudjetointia tehdessäsi kaikista tulevista haasteista ja tarpeista, jotka tarvitsevat nopeasti ratkaisua tai mahdollisuuksista, jotka voisivat tuoda kaupungillesi etua.

Valitse kumppaneiksi kokeiluihin myös tekijöitä, jotka ovat uusia ja joilla ei ole referenssejä. Kaikki viisaus ei kasva vakiintuneiden toimijoiden toimistoissa.

Tartu ehdotuksiin, joita ei ennen ole tehty, vaikka on mahdollista, että kokeilu epäonnistuu. Epäonnistuminen on mahdollisuus oppia jotain uutta. Parhaassa tapauksessa löydät matkalla jotain uutta, parempaa, mitä et osannut edes hakea.

Ja kun kokeilet, viesti siitä koko kokeilun ajan. Osallistamalla muut kokeiluun myös viestimällä siitä – jakamalla tekemisesi, kokemuksesi ja oppisi, ruokit mahdollisuuksia muillekin onnistua. Avoimesti ja ylpeänä, olivat tulokset omassa kokeilussasi mitä tahansa – kaupunkina sinulla on siihen varaa.

Tulevaisuuden kaupunkia rakennat ja sen haasteisiin vastaat ratkaisuja rohkeasti kokeillen.


Jannika Joutsenniemi
Kapteeni, Bisnes- ja kokemusmuotoilija
HAPPYMOOR

HAPPYMOOR Miehistö on B2B-palveluiden yrittäjistä koostuva osaajayhteisö, joka yhteiskehittää ja tuotteistaa käyttäjälähtöisiä palveluformaatteja, tekee toimeksiantoja ja omia tuotantoja sekä markkinoi, myy ja tuottaa niitä uudella tavalla yhdessä. Intohimonamme on liikuttaa ihmisiä niin tunteen tasolla kuin palaavina asiakkaina. HAPPYMOOR yhdistää kaupungit, yritykset ja yhteisöt jakamaan tekemistä, resursseja, osaamista ja kokemuksia luodakseen parempia asiakasmatkoja, personoidumpia kokemuksia, parempia asiakaspolkuja ja onnellisempia asiakkaita yhdessä.