Komentosillalla HAPPYMOOR kapteeni Jannika Joutsenniemi

Kuka olet?
Nimeni on Jannika Joutsenniemi. Olen elämysintoilija ja yrittäjä, jolla on intohimo liikuttaa ihmisiä rakentamalla parempia kokemuksia, brändejä ja bisneksiä isolla tarkoituksella ja vaikutuksella. Olen myös 4-vuotiaan huipputyypin Noelin ylpeä äiti. Kun en rakenna Happymoor seikkailuja tai leiki pojan, perheen tai ystävien kanssa, yritän pysyä hurjapäisenä pelaamalla vasempana hyökkääjänä 2. divarissa pelaavassa Tappajamarsu-salibandyjoukkueessa.

Millainen kokemus sinulla on?
Minulla on yli 20 vuoden kokemus B2C/B2B:ssä vapaa-ajan ja viihten palveluiden parissa, ml. eläintarha, matkailu, TV, elokuvat, animaatio, kulttuuri ja musiikki.

Mitkä on sinun erityisosaamisalueita?
Minulla on vahva osaaminen sisältötuotannosta, konseptoinnista ja kokemusmuotoilusta, brändäyksestä, markkinoinnista, myynnistä, tapahtumista sekä liiketoiminnan kehittäminen ja operatiivisesta toiminnasta.

Mitkä piirteet kuvaavat sinua?
Haluaisin ajatella olevani luova, rohkea, utelias, tuottelias ja tuloksekas kun tarvitaan. Tämä kysymys innoitti mua kysymään ystävien ja kollegoiden mielipidettä. Tässä joitakin asioita, joita sanoivat: visionäärinen, terävä ja älykäs, nopea, innostuva, energinen, inspiroiva, määrätietoinen, peräänantamaton, nokkela ja jopa hieman hullu….kiitos kaverit, kuulostaa hyvältä, jos edes puolet pitää paikkansa, vai mitä? Uskon, että nämä asiat voivat pitävät paikkansa, kun olen mukana tekemässä jotain mikä saa minut tikittämään ja jota kohtaan koen intohimoa, minua innostavien ihmisten seurassa. Tapaa minut ja arvioi itse!

Kuinka kauan olet ollut yrittäjä?
Synnyin melkein kirjaimellisesti perheyrityksemme Jukkalan lattialle. Jukkala oli ensimmäisiä lastenvaate- ja -tarvikeketjuja Suomessa. Olen työskennellyt myös ICT-alan perheyrityksessämme, jota nyt luotsaavat siskoni ja veljeni. Perustin ensimmäisen “oman” yrityksen ollessani 21, mutta kesti 20 vuotta ennen kuin ajattelin, että on aika ottaa kaikki se hieno kokemus mitä olen kerryttänyt ja laittaa se työskentelemään sen eteen, mitä kohtaan tunnen intohimoa, vieläkin isommalla skaalalla. Syntyi Happymoor.

Mitkä ovat sinun suurimpia saavutuksia työelämässä?
Toivon, että suurimmat saavutukseni työssä ovat vasta tulevaisuudessa ja toteutuvat, kun Happymoor liikuttaa koko Suomea ja menee kansainväliseksi. Jos menneisyyteen katsoo, olen saanut työskennellä monessa huippuprojektissa, yrityksessä ja lahjakkaiden ihmisten kanssa, matkailuista musiikkiin ja elokuvaan. Ehkä minun rakkaimmat muistot ja myös saavutukset taitavat liittyä Korkeasaaren eläintarhaan, joka on Suomen suurin eläintarha ja yksi vierailuimmista elämyskohteista. Olin eläintarhan historian ensimmäinen markkinointipäällikkö ja työntekijä, jolla on kaupallinen korkeakoulututkinto. Vaikka Korkeasaari oli ja on erittäin arvostettu eläintarha kansainvälisessä eläintarhayhteisössä ja siellä vieraili paljon ihmisiä, avasi työ ison joukon mahdollisuuksia viedä tekemistä ihan uudelle tasolle. Yksi minun suosikkini oli johtaa tapahtumatiimiä, joka teki vuosittaisesta muutaman tuhannen vierailijan kissapetojen ruokintaan keskittyneestä iltatapahtumasta 16 000 vierailijan eli täyden talon tapahtuman, joka kertoi vahvaa lajiensuojeluun liittyvä tarinaa sekä ohjelmatarjonta, jonka mahdollisti iso joukko vapaaehtoisia artisteja, näyttelijöitä ja muita ihmisiä. Keräsimme myös yli puoli miljoonaa euroa amurintiikereiden ja -leopardien suojeluun viiden vuoden aikana. Minun eläintarha-aika oli myös taloudellisesti onnistunut, sillä tuplasimme eläintarhan myynnin viidessä vuodessa.

Mitä teet Happymoorissa?
Olen yksi Happymoorin perustajista tai kuten joskus vitsillä heitän meidän “paidaton tanssija”. Fokusoin aikani siihen, mikä vie meitä eteenpäin valloittaaksemme ensin Suomen ja kuka tietää myöhemmin koko maailman. Olen myös Happymoor Luovan Crew Captain eli kehitän Crew-jäsenten kanssa brändäyksen ja tarinallistamisen ja elämysten innovointiin ja muotoiluun työkaluja. Haemme parhaillamme Happymoor Crewhun huippuosaavia miehistön jäseniä, joiden kanssa teemme tavaroiden ja palveluiden myyjistä uuden sukupolven kokemuskauppiaita. Keskeistä Happymoor Crewn toiminnassa on yhdessä tekeminen, jakaminen ja se, että palvelut kehittää ja tuottaa yrittäjät yrittäjille.

Mikä on suosikkisitaattisi?
Yksi suosikeistani on David Kelleyn ‘Fail fast to succeed soon” vaikka en itse aina onnistu tekemään kuten saarnaan. Tykkään välillä miettiä asioita enkä aina halua heti laittaa kaikkea ulos käytäntöön. Haastan itseäni kuitenkin kokeilemaan nopeasti. Uskon myös, että sinä päivänä, kun alat olla jonkin asian huippuasiantuntija, lakkaat oppimista. Varsinkin silloin kun kyse on vaikkapa elämyksistä, sillä niiden kokemisen asiantuntijoita ovat aina kokijat itse. Me voimme kokemuksen pohjalta tehdä parhaimpia arvauksia siitä, mikä toimii.

Ota yhteyttä Jannikaan
jannika@happymoor.com
+358 407003202